Meteen naar de inhoud

Team operations daalt af

  Meten is weten. Noud, Richard, Ingeborg, Albert Jan, Vincent, Gert en Michel weten dat als geen ander. Ieder met hun eigen technische expertise vormen ze het team Operations van het Steengroevetheater. Op een stille zondag, die belooft best warm te worden, hebben ze om tien uur afgesproken bij de Steengroeve. Eerst koffie natuurlijk, met zelfgebakken kruidkoek.

  Bewapend met factor 50, veiligheidsschoeisel, helm en vestjes dalen ze af in de Steengroeve om te meten of de werkelijkheid overeenkomt met de gemaakte technische tekeningen. “Ik heb vijf meter tussen de twee tribunes”, klinkt het in de groeve. “Maar ik meet maar 30 centimeter!” klinkt het van de overkant. Dat moet dus even over. Gelukkig komt alles goed met de plaats van de tribunes. Er is genoeg ruimte over voor een nooduitgang bij calamiteiten. Voor een extra controle stuurt Richard een drone de lucht in, die de afgezette roze lijnen op de keiharde bodem vergelijkt met de vooraf gemaakte tekeningen. Check!

  “Het is altijd weer een verrassing als je hier komt. Er kan zomaar een stuk zijn bijgekomen. Of het is kleiner geworden”, zegt Albert Jan. “We moeten flexibel zijn.”

  Er is deze dag nog heel wat uit te zoeken en te meten, maar met dit team van vaklui kun je alleen maar vertrouwen hebben in een prima georganiseerde technische basis.

  “Koekoek” roept de koekoek vanuit Willinks Weust.

  Sis Huiskamp