Meteen naar de inhoud

“Laat de paarden maar binnen!”

  Nog maar een paar dagen voor de eerste voorstelling en er moet nog veel gebeuren. Maar geen paniek, alles is onder controle. De tribunes, de tenten en het decor staan als een huis.

  Op deze zaterdag gaan alle kostuums en de laatste decorstukken naar de groeve. De kostuums, die in de afgelopen maanden zijn getransformeerd van vele rollen witte stof tot prachtig gekleurde kledingstukken. Binnenkort krijgen we ze eindelijk te zien aan de lijven van de acteurs. De meubels en rekwisieten die onderdeel zullen zijn van de voorstelling; alsof ze er altijd waren!

  Maar niet alleen de stoffelijke zaken, ook alle acteurs, de hele crew, het orkest, de band en het koor, verzorgers en zelf de paarden verzamelen zich vandaag in de Steengroeve. Het is testen, soundchecken, oefenen en repeteren geblazen. Van de middag tot in de late (koude) avond is er actie. Boven bij het hek is ook al wat publiek aanwezig voor een sneak preview door de spijlen van het hek.

  Men zegt dat paarden slim zijn. Laten we hopen dat deze twee begrijpen waarom ze keer op keer heen en weer moeten blijven lopen op de stage en waarom ze steeds weer moeten opkomen met grote spotlights op hen gericht. En dan ook nog die geluiden, die band! En al die mensen. Renée stijgt op het zwarte paard en Stijn zit op het witte. Zij moeten ook aan elkaar wennen. Op de avond van de voorstellingen moeten zij alles zelf doen, zonder paardenbegeleiders.

  Het blijft niet bij deze mooie zaterdag. Nog tot en met zaterdagavond zal er actie en beweging zijn in de Steengroeve. Tot op het laatst en ook na de eerste drie voorstellingen zal er bijgeschaafd en aangepast moeten worden. Tot het perfect is.

  Sis Huiskamp