Meteen naar de inhoud

Koorrepetitie

  Ik loop naar het repetitielokaal. Uit de verte klinkt de muziek van de orkestrepetitie en van het koor zingen de mannen Psalm 38. Zij waren eerder gestart. Ja, dan sta je wel even stil te luisteren hoe mooi het al klinkt. Met de dames even lekker aan de koffie en dan starten we met het hele koor. Inzingen, tempo stappen, nummers doorzingen en voorgezongen noten door Juliette opnemen om thuis te kunnen oefenen. Maar wie is toch die man die binnen komt lopen? Het is Jan Tekstra, de componist van de nummers. Hij vindt het al super om zijn muziek nu zo te horen.

  Ineens bedenkt Jan iets en bespreekt het met Juliette. We moeten Swoosh zingen. Hou je toon vast, laat het eng klinken. Nee niet glijden met die noot, hou vast! Hard zacht. Dit is het eerste waarmee het koor start in de voorstelling.

  Jan bedenkt nog iets. Het koor kan de Bedscène wel even inhijgen, kreunen. Iedereen lacht! Joh wat? Uhhh hoe? Juliette zou Juliette niet zijn als ze zelfs daarvoor het stappenplan gebruikt. Kreunen op de maat. Ja, het koor is van alle markten thuis, al zou ik wel de ramen dicht houden als je dit nummer gaat oefenen voor de buren 😉

  Na al dit harde werken en lol even pauze en dan weer door. De mannen zijn wat eerder klaar en mogen nu gaan. De dames gaan het nummer De Meiden nog even doornemen.

  Advies van Juliette zet SoundCloud op je telefoon om de nummers te luisteren bij het oefenen! Dat heeft iedereen nu ook gedaan.

  Zo het zit er weer op! Nog maar 1 repetitie met Juliette .

  Helaas vervalt voor het koor bijna alle tekst in “de Regels” we roepen alleen als echo regel 1 enz.. We waren net zo blij met een ‘heel’ nummer😢

  Veel succes met oefenen thuis allemaal.

  Lieve groet,
  Hennie Roelvink
  Alt 2