Meteen naar de inhoud

Alleen het koor

  En dan is het zover. De laatste echte repetitiedag met alleen koor is aangebroken. Jan Tekstra en Juliette nemen het koor mee op een reis door het script.
  Het is warm in de Werkplaats. We zitten er klaar voor. Jan start het verhaal en de muziek. We horen nu het verloop, de tijdlijn, waar start het koor en hoe is de timing. We zingen nu met de opname mee. Spannend, hoe klinkt het zo?
  Jan is soms wat aan het worstelen met de laptop, want waar zat ook weer dat startpunt voor de inzet van het koor bij dit nummer? Is Jan tevreden dan strepen we het nummer af en gaan door.
  Vragen vanuit het koor: even nieuwe opname van een inzet. Het loopt mooi door. Juliette hoort dat er een terts is verdwenen. Wij zoeken… Nee, geintje 😆Juliette duwt de terts weer terug in het gareel. Hier blijven en zingen, kom op!
  De voorzitter komt ook even kijken. We zijn bezig met het nummer de Psalm 38 als bedacht wordt dat de herhaling wel mooi op HA ah ah ah kan. Even oefenen, klinkt het? Er wordt gefilmd en ja, dan vliegt ondergetekende in de ha ahaha vol in beeld fors de bocht uit 😬 Oh nee, het staat in de freule fun app… Dat vraagt vanmorgen om een stevige koffie😉
  Puntjes op de i zetten. Je fouten en valkuilen aanpakken en, niet te vergeten, wat we wel goed deden onthouden. De puzzel begint op zijn plaats te vallen. Elke keer een stukje. Het koor is daar een mooi onderdeel van.

  Op naar het volgend weekend met de spelers, orkest en de band. Nu maar hopen dat ik mijn vlinders in de buik in bedwang kan houden.

  Koorgroeten,

  Hennie Alt 2